marți, 17 mai 2022

Cum sa nadești eficient si corect | MareleCRAP


Nadirea
are scopul de ,, ademenire a pestilor,, stimularea apetitului si mentinerea acestora in locul sau perimetrul stabilit pescuitului. 

Nadirea este lucrul cel mai esntial in vederea unei partide de pescuit incununata de succes. 
Din experienta mea si al prietenilor mei pescari, am observat ca daca nu se nadeste constant pe locul de pescuit, cei cativa pesti prinsi acolo sunt doar accidental sau ca urmare a nadirii altora dinaintea noastra. Drept urmare , pentru a executa aceasta operatiune se va tine cont de cateva reguli : 

locul in care se nadeste 

• natura apei 

• felul nadei 

Nada trebuie sa ajunga intr-un loc cat mai nisipos, tare. Daca va ajunge intr-un loc namolos, va fi inghitita de mal si va fi gasita mai greu de pesti. In apa statatoare sau curenti slabi, nada se va dispersa doar pe o mica portiune de jur imprejur datorita calitatilor sale ( parfum, aroma, substante care o ajuta sa se dizolve). 

Pe rauri sau funduri de apa in panta vor trebui folosite tehnici de retinere cat mai indelungata a nadei in locul stabilit pescuitului ( nadirea in amonte, folosirea de lianti in compozitie, sau impachetarea nadei in pungi gaurite). Ca si culori folosite pentru nada , sunt de preferat alb, rosu,portocaliu,galben). Pestii se obisnuiesc repede cu aceste culori, asociindu-le procesului de hranire. Cauta intotdeauna nada de o anumita culore si se aduna imprejurul acesteia.


0 $type={blogger}:

Trimiteți un comentariu