vineri, 13 mai 2022

Nada făcută acasă pentru CRAP | MareleCRAP

Este nada pe care eu o folosesc cel mai des si pot sa va spun ca este foarte eficienta pentru toate formele de crap. Merge foarte bine din mai pana in septembrie.

Este un amestec in care unele ingrediente pot lipsi sau pot fi introduse si altele cu conditia sa se pastreze aceeasi linie a aromei.

4 kg de porumb uscat
1 kg de grau sau arpacas
2 kg de boillies (capsuni, tutti-frutti, banane, ciocolata, canepa, caramel) este f bine daca aveti 1 kg de boillies solubile.
1 kg de canepa (recomandabil sa fie coapta)
1 kg de zahar sau alt indulcitor (mierea este foarte buna dar numai ½ kg)
½ kg soia uscata
½ kg seminte de floarea soarelui macinate sau in lipsa strot
½ kg naut preparat (vezi capitolul momeli)
½ kg peleturi (solubile)
aditiv praf sau lichid
putina sare.

10 ml aroma de acelasi fel cu boilliesurile (aveti grija cat de concentrata e aroma ca ce se gaseste la noi pe piata puteti sa puneti si 2 litri). Puteti folosi foarte bine siropuri concentrate.
10 ml ulei de canepa
10 ml ulei esential, cel mai bine de aroma pe care mergeti sau daca nu aveti cel de mandarine poate fi combinat cu orice aroma.

Toate produsele astea eu le combin intr-o galeata (de fapt impart totul in doua si fac doua transe de nada) si le amestec bine, pun apa cat sa acopere totul si le las asa cateva ore. 

Grauntele uscate vor trage apa mai ceva ca un burete (in special nautul si soia) asa ca aveti grija sa adaugati alta in permanenta. 
Acest tip de nada se preteaza foarte bine la nadirea direct la fata locului adica din barca sau pe jos, daca nu se poate amestecati totul cu o nada praf, faceti bulgari tari si ii puteti arunca cu prastia.
Daca dispuneti de o barca lasati amestecul ceva mai zemos pentru o difuzie mai rapida. 
Cantitatea aceasta eu o folosesc pentru un pescuit de doua zile si o arunc in 4 portii. ¼ in prima seara si incep pescuitul a doua zi dimineata cand mai arunc ¼, apoi cate inca ¼ seara si dimineata. 

Sursa: Domnul Bau - Constanța 

0 $type={blogger}:

Trimiteți un comentariu